Rustig wennen

Voor het eerst naar de basisschool gaan kan best spannend zijn voor uw kind. Stap voor stap laten we uw zoon of dochter kennismaken met de school, de leerkracht(en) en de nieuwe klas.

Intakebezoek
Een paar weken voor de vierde verjaardag van uw kind neemt de toekomstige leerkracht contact met u op om een afspraak te maken voor het intakebezoek bij u thuis. Voorafgaand heeft u dan al via e-mail een formulier toegestuurd gekregen waarop u allerlei informatie over uw kind met ons kunt delen. Tijdens het intakebezoek maakt uw kind kennis met de leerkracht(en) waar het bij in de klas komt. Ook is er ruimte om belangrijke informatie over uw kind toe te lichten en de leerkracht vertelt over het onderwijs en de praktische zaken.

Wennen
Tijdens het intakebezoek spreken we een moment af waarop u samen met uw kind naar school mag komen om de nieuwe klas te bekijken. De leerkracht neemt de tijd voor uw kind om te laten zien hoe de klas eruit ziet, waar de wc is, waar de gymzaal is, enz. Op die manier heeft uw kind een idee waar het straks elke dag naartoe zal gaan en dat maakt het al een stuk minder spannend.
Stel ook gerust uw vragen over zaken die voor ons mogelijk vanzelfsprekend zijn.

Kalender

03 februari 2022
1e rapport mee
08 februari 2022
10-minutenavond
10 februari 2022
10-minutenavond
Meer Kalender