SchoollogoSchoollogo en betekenis

De school is - net als de kandelaar bij de kaars - een middel ten dienste van leerlingen. We willen iets in hen laten ontbranden, hen in vuur en vlam zetten, hen laten stralen, hen licht laten zijn in de wereld. En hen zo van betekenis laten zijn voor hun omgeving.

Verder ziet u de opengeslagen Bijbel, met daarop de Alfa en de Omega, de eerste en laatste letter van 't Griekse alfabet. Zij herinneren ons aan de woorden van Jezus: "Ik ben de Alfa en de Omega, het begin en het einde"† (Openb. 21 : 6) God is en zal er altijd voor ons zijn.

Ook is de duif te zien, een beeld van de Heilige Geest, bekend uit de geschiedenis van de doop van de Here Jezus.† (MattheŁs 3, Marcus 1)
De Heilige Geest helpt ons om te kunnen begrijpen wat we lezen. En later, in allerlei situaties, wil de Heilige Geest ons leren en licht geven, vooral door de woorden uit de Bijbel. De Heilige Geest heeft ons heel veel te zeggen over wie Jezus is en wat het betekent dat Hij hier op aarde als een mens heeft geleefd. De Heilige Geest wil graag kracht geven en ons helpen.